Search
Close this search box.
ANNONS

Fyra av tio har E-handlat med sin smartphone

Fyra av tio har E-handlat med sin smartphone
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Enligt en ny undersรถkning frรฅn Storbritannien รคger nu 60 procent av landets befolkning en smartphone. Att den smarta telefonen fรถrรคndrat hur konsumenter handlar pรฅ nรคtet รคr ingen underdrift. Enligt samma undersรถkning har nรคmligen fyra av tio ocksรฅ slutfรถrt ett kรถp via mobilen.

ANNONS

Antalet smartphones har รถkat markant de senaste รฅren och hรฅller pรฅ att fรถrรคndra e-handelslandskapet. Enligt mรฅnga svenska analytiker kommer 2013 vara รฅret dรฅ den mobila handeln slรฅr igenom pรฅ allvar, och att grรคnsen mellan m-handel och e-handel kommer att suddas ut.

Nu kommer liknande rapporter frรฅn Storbritannien dรคr eDigitalResearch och IMRG hรฅllit ett รถga pรฅ den mobila tillvรคxten de senaste รฅren. Antalet smartphoneรคgare i landet uppgรฅr nu till 60 procent av befolkningen efter att ha fortsatt รถka stadigt det senaste รฅret.

Och med fortsatt utveckling av nya och innovativa produkter, samt ny teknik som 4G, tror man att andelen kommer att fortsรคtta stiga under 2013. Nรฅgot som signalerar hur viktig en mobil kanal kommer att bli fรถr e-handlare och varumรคrken.

Fรถljer e-handelns kรถptrender

Enligt eDigitalResearchs och IMRG:s undersรถkning ser man ocksรฅ en stadig tillvรคxt av personer som anvรคnder sina smartphones fรถr att surfa och shoppa. I april har fler รคn hรคlften, 54 procent anvรคnt mobilen fรถr att ta reda pรฅ nรฅgot om en produkt. Strax under 40 procent har ocksรฅ slutfรถrt ett kรถp med sin telefon.

Bland de mest populรคra sakerna att kรถpa med sin telefon finns bรถcker, musik, film och mode dรคr den sistnรคmnda sett den stรถrsta tillvรคxten de senaste tre รฅren. M-handeln fรถljer helt enkelt samma kรถptrender som e-handeln gjorde vid tidens begynnelse, eller i alla fall fรถr ett drygt รฅrtionde sedan.

Men det รคr inte bara smarta mobiler som รถkar, รคven surfplattor har sett en kraftig tillvรคxt den senaste tiden och e-handlare mรฅste รคven ta dessa i beaktande. Anvรคndarna kommer in via en massa olika enheter och att anpassa innehรฅllet kan bli klurigt, men nรถdvรคndigt fรถr en optimal kรถpupplevelse.

Kรคlla: IMRG

Dela artikeln: