Fyra av tio har E-handlat med sin smartphone

Enligt en ny undersökning från Storbritannien äger nu 60 procent av landets befolkning en smartphone. Att den smarta telefonen förändrat hur konsumenter handlar på nätet är ingen underdrift. Enligt samma undersökning har nämligen fyra av tio också slutfört ett köp via mobilen.

Antalet smartphones har ökat markant de senaste åren och håller på att förändra e-handelslandskapet. Enligt många svenska analytiker kommer 2013 vara året då den mobila handeln slår igenom på allvar, och att gränsen mellan m-handel och e-handel kommer att suddas ut.

Nu kommer liknande rapporter från Storbritannien där eDigitalResearch och IMRG hållit ett öga på den mobila tillväxten de senaste åren. Antalet smartphoneägare i landet uppgår nu till 60 procent av befolkningen efter att ha fortsatt öka stadigt det senaste året.

Annons

Och med fortsatt utveckling av nya och innovativa produkter, samt ny teknik som 4G, tror man att andelen kommer att fortsätta stiga under 2013. Något som signalerar hur viktig en mobil kanal kommer att bli för e-handlare och varumärken.

Följer e-handelns köptrender

Enligt eDigitalResearchs och IMRG:s undersökning ser man också en stadig tillväxt av personer som använder sina smartphones för att surfa och shoppa. I april har fler än hälften, 54 procent använt mobilen för att ta reda på något om en produkt. Strax under 40 procent har också slutfört ett köp med sin telefon.

Bland de mest populära sakerna att köpa med sin telefon finns böcker, musik, film och mode där den sistnämnda sett den största tillväxten de senaste tre åren. M-handeln följer helt enkelt samma köptrender som e-handeln gjorde vid tidens begynnelse, eller i alla fall för ett drygt årtionde sedan.

Men det är inte bara smarta mobiler som ökar, även surfplattor har sett en kraftig tillväxt den senaste tiden och e-handlare måste även ta dessa i beaktande. Användarna kommer in via en massa olika enheter och att anpassa innehållet kan bli klurigt, men nödvändigt för en optimal köpupplevelse.

Källa: IMRG

Annons