GarantiBil kör ut ur garaget med sin färdiga tjänst

I slutet av 2013 berättade vi om en ny bilförsäljningstjänst, GarantiBil, som tagit in 30 miljoner i riskkapital ifrån bland annat Industrifonden och Bonnier. Den nya tjänsten lovade att revolutionera försäljningen av begagnade bilar på nätet. I dag lanseras den.

Sedan vi först hörde om GarantiBil har vi också fått rapporter som visar att även nybilsförsäljningen är på väg ut på nätet. GarantiBil ämnar dock att göra begagnathandeln med bilar på nätet mycket säkrare och tryggare.

I dag lanseras GarantiBil och ska nu hjälpa de 1 miljon svenskar som sägs vara missnöjda med sitt inköp av en begagnad bil.

Annons

GarantiBil säger sig vara först i Sverige med att göra hela bilaffären online. Detta tillsammans med opartiska bilprovare, försäkringsbolag och garantiförmedlare.

– 1 miljon svenskar ska inte behöva känna sig lurade. Vi vill erbjuda kunderna ett trygghetspaket som gör bilen säkrare att köpa och därmed lättare att sälja, säger Patrick Juthberg, VD på Garantibil.

1500 kronor i fast pris

GarantiBil låter opartiska proffs testa bilen på 190 punkter samt fotografera den ut- och invändigt. Bilen förses sedan med garanti och försäkring och auktioneras ut på deras sida.

– Tänk dig, att en privatperson säljer sin bil, testad på 190 punkter. Med två års bilgaranti. Två månaders helförsäkring och med möjlighet till finansiering med bilen som säkerhet. Till en annan privatperson. Att sälja bil via Garantibil gör det möjligt, säger Patrick Juthberg.

Eftersom tjänsten idag går live kan ni enkelt kolla in vad Bonnier och Industrifonden lagt sina pengar på. Att sälja sin bil via GarantiBil kostar 1500 kronor i fast pris och då ska man slippa telefonsvarande, prutande, och tröttsamma däcksparkare.

 

Källa: Press

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!