Gårdagens Nyheter

Nu gör vi ett sammandrag av gårdagens nyheter. Den första nyheten är inte en renodlad ehandelsnyhet men ändå intressant då det gäller en nätaktör. Tidningen Market meddelar att NetonNet fått varsla sjuttio heltidsplatser på företaget. Det är den ökade konkurrensen på hemelektronikmarknaden som är bakgrunden till uppsägningarna. För er som inte följt med i nyheterna pågår det ett hårt priskrig mellan Media Markt, Elgiganten, NetonNet och de andra stora elektronikkedjorna. Flera aktörerna spås få stänga ner inom en snar framtid då de alla förlorar stora pengar just nu.

Market berättar i en annat nyhet att mathandeln på nätet står inför en illojal kundbas. En fjärdedel av de som handlat matvaror på nätet går tillbaka till att handla i butik. Detta enligt en undersökning som gjorts i Storbritannien. För att vara mer exakt så var det 27% av de som börjat handla matkassar på nätet som efter en tid hoppat av tjänsten. Dessa siffror gäller som sagt främst Storbritannien men Niklas Zeitlin, VD på Mataffaren.se, ser även utmaningar kring lojaliteten i Sverige. Han poängterar dock att det är viktigt att skilja på färdiga matkassar och den matförsäljningen där kunderna själva plockar ihop sina inköp. När Market frågar Niklas vilka de viktigaste skälen är till att kunderna hoppar av så svarar han såhär:

Annons

– Många testar, men där vi misslyckas med att få kunden att köpa en andra och tredje gång handlar det om en större beteendefråga, många är fortfarande ovana vid att handla mat på nätet.

Sist men absolut inte minst, med två miljarder i omsättning, har vi CDON som vad vi förstår tagit ännu ett steg mot en börsnotering på Nasdaq OMX Stockholm. Dagenshandel skriver om CDON:s kommande börsnotering och har även pratat med en börsanalytiker. Ni kan läsa mer om CDON:s börsnotering här.

Annons