Gick i konkurs efter 23 år – nu öppnar de igen

Har stora planer för nystarten.

I slutet på mars kunde vi rapportera att e-handlaren Tapetorama gått i konkurs efter att ha varit verksamma i 23 år. De hade såväl en butik som en webbshop, men en ordentlig försäljningsdipp med tillhörande miljonförluster tog knäcken på verksamheten.

Men nu är de tillbaka - och den här gången satsas det helhjärtat på e-handeln.

Annons

I mars 2024 sattes Tapetorama AB tyvärr i konkurs efter ett par förlustår på grund av kraftigt minskad efterfrågan efter pandemin. Vi jobbar nu med att starta upp Tapetorama 2.0 som kommer att fokusera på historiska tapeter, både gamla originaltapeter, så kallade vintagetapeter, och nytryck baserade på äldre förlagor, skriver de på sin hemsida.

Arbetet pågår alltså för fullt för att få allt på plats igen. Det saknas därför inledningsvis en hel del funktioner och bolaget tar initialt endast emot förfrågningar via mail eller telefon.

Tills vi startar ett nytt bolag drivs hemsidan av den enskilda firman Trident & Rhodes som tillhör Tapetoramas grundare och ägare Dan Johansson. Eftersom vi eventuellt kommer att byta e-handelsplattform så har vi för närvarande inte någon betallösning eller kassa, skriver de

Redan innan konkursen stod e-handeln för 70 procent av omsättningen, så det är lätt att förstå varför man gör en omstart online. Men innan den nya webbutiken är i full drift kommer det att finnas möjlighet för kunder att också besöka företaget.

Vi kommer under sommaren 2024 ha ett provisoriskt kontor/showroom i butiken Arsenik på Södra Förstadsgatan 38 i Malmö, där det är möjligt att hämta upp varor eller bestämma tid för möte.

De avslöjar även hur planen för nysatsningen på Tapetorama ser ut.

Målet är att ta in startkapital och starta upp en internationell specialbutik för historiska tapeter.

Annons
Annons