Giftfri webbutik ska visa Finland att ekologiskt är kul

Ekokul.se, som säljer ekologiska, miljövänliga och giftfria leksaker på nätet, har mer än fördubblat sin omsättning det senaste året. E-handlaren har också märkt av en allt större efterfrågan från de finska konsumenterna. Därför expanderar man nu till Finland under det finska varumärket Ekokiva.

Ekokul.se är en webbutik som satsar helhjärtat på miljövänliga, ekologiska leksaker och giftfria babyprodukter. Den svenska nätbutiken lanserades 2008 och enligt egen utsago var man den första butiken på den svenska marknaden som satsade helhjärtat på den här typen av produkter.

På Ekokul var man däremot övertygade om att det fanns en efterfrågan bland de svenska, medvetna konsumenterna.

Annons

– Med facit i hand ser vi att vi hade mer än rätt i vår tro på den här nischen. Försäljningen har ökat rekordartat. Medan e-handeln i segmentet för leksaker och babyartiklar visar upp den rekordartade siffran 47 procents tillväxt det senaste kvartalet, har Ekokul mer än fördubblat omsättningen det senaste året, berättar Niclas Lundgren, vd för Ekokul.

Ett naturligt steg

Genom åren har Ekokul också haft en ständigt ökande efterfrågan från våra finska grannar. Det är därför man nu väljer att lansera i Finland med nätbutiken Ekokiva.fi, som det första nordiska landet efter Sverige.

– Vi vet av erfarenhet att det finns en stark efterfrågan på våra produkter i Finland. Därför kändes steget in i landet som det mest naturliga att ta i dagsläget. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra alternativa produkter på den finska marknaden, säger Niclas Lundgren.Källa: Press

Annons