Giganten följer Amazon – börjar med garage-leveranser i stor skala

"En mer sömlös upplevelse".

Leveranser direkt till hemmet och även innanför ytterdörren är numera vardagsmat på många platser. Nu meddelar dock detaljhandelsjätten Walmart att de även vill slänga in varorna i kundernas garage - i stor skala.

I samarbete med företaget myQ, som jobbar med bland annat smarta garageportar, så ska man nu börja köra ut varor och lämna dem i kundernas garage.

Annons

Walmart levererar redan e-handelsorder till kundernas hem via tjänsten InHome, där kunderna antingen kan välja att få varorna utanför ytterdörren eller direkt in i kylskåpet.

Garageleveranser har testats tidigare men myQ ska tydligen finnas i en av fem garageportar i USA och därmed står tjänsten nu inför en stor expansion. Kunder som saknar en smart port ska även erbjudas att uppgraderas i samband med att man signar upp för Walmart+.

Vi är verkligen glada över myQ:s smarta garageteknik som hjälper oss att nå fler kunder med en mer sömlös upplevelse, säger Whitney Pegden, chef för InHome hos Walmart.

Walmart får vid leveransen en engångsnyckel till porten och kan i samband med leveransen även plocka upp eventuella returer som kunden förberett.

Amazon har en liknande lösning via sin tjänst Amazon Key och alla dessa tjänster hjälper förstås till att stoppa “porch pirates”, något som tydligen är ett problem i USA där hemleveranser är standard.

Annons