GleSYS ska ta E-handeln stabilt genom julhandeln

En viktig del av e-handeln, men som man kanske inte tänker på, är driften. Att klara sig genom julhandeln utan några avbrott är förstås av högsta vikt för en nätbutik. Därför är det passande att serverhotellet och hostingbolaget GleSYS är med som partner på årets Emeet. Vi har pratat med Joakim Jarstorp, projektledare på GleSYS, om deras deltagande och vad de kommer dela med sig av under torsdagens konferens.

Varför är ni med på detta års Emeet som Partner och deltagande företag?

GleSYS har varit med ett par år och ser det som ett givet tillfälle att träffa massor av befintliga kunder som jobbar inom e-handel. Som driftleverantör har vi bagaget full av exempel och knep som vi gärna delar med oss.

Annons

Vad gör ni som företag för att driva e-handeln framåt mer än att stötta Emeet?

Vi är givetvis med och sponsrar flera andra event under året.


Joakim säkerställer att reservkraftsaggregaten fungerar
vilket görs varje månad.

Under Emeet kommer e-handlare diskutera olika heta ämnen i branschen. Ni som Partner kan förstås också lyfta ett ämne som ni vill diskutera. Vad har ni planerat för gridden?

Självklart är det lastbalansering, skalning och säkring inför julhandeln som är riktigt aktuellt.

Vilken är nästa tjänst eller funktion som ni kommer erbjuda e-handlarna och som ni hoppas kunna ta oss alla in i framtiden?

Vi lanserar en enkel lastbalanseringstjänst, där man enkelt kan dela lasten mellan flera olika servrar, både virtuella och fysiska. Lastbalansering är inte bara viktigt för trafikintensiva sajter, utan även för webbplatser som behöver hög tillgänglighet och inte kan förlita sig på en server.


Kjell Eriksson försöker förstöra diskar med Segway
under inspelningen av GleSYS informationsvideo IT-Rolf.

Annons

Vad finner ni mest intressant inom svensk och internationell e-handel just nu?

Såklart är det intressant med den stora ökningen med mobilanpassad handel. Fler och fler handlar från sina mobiler, vilket kommer att ställa krav på e-handlare om att verkligen ta fram guldäggen bland sina produkter.

Om ni blir strandade på en öde ö och och får ta med er en nätbutik (att beställa saker ifrån), vilken skulle det vara?

Vi skulle givetvis haft världens strandparty och köpt massvis med prylar från Partykungen.se och CoolStuff.se.

Vi tackar Joakim Jarstorp för hans tid och har ni inte kollat in IT-Rolf med Kjell Eriksson bör ni göra det omedelbart. Vi ser såklart fram emot att lära oss mer om säker drift under Emeet och vi hälsar GleSYS hjärtligt välkomna i år igen.

Annons