Global apotekskedja stänger 200 butiker

Ska bli en mer effektiv verksamhet.

Den amerikanska apotekshandeln Walgreens, som har funnits i cirka hundra års tid, meddelar att de stänger 200 butiker i USA. Kedjan finns i 25 länder och beskriver sig själva som en global aktör. I nuläget har de cirka 18 000 butiker världen över och utöver det också en egen e-handel. För år 2018 omsatte bolaget cirka 131 miljarder dollar.

Med tanke på att dessa stängningar kommer att representera mindre än tre procent av våra butiker totalt sett, och med tanke på att vi har flera platser på många marknader, förutser vi minimal störning för kunder och patienter, säger Walgreens till nyhetssajten Retail Dive.

Annons

Inte hängt med på tåget

Företaget stänger nu butiker med anledning av att spara in pengar för att kunna investera i mer angelägna områden och i längden kunna bli en mer effektiv affärsverksamhet.

Enligt Retail Dive har Walgreens inte lyckats att göra sina fysiska butiker tillräckligt inbjudande för kunderna. Bolaget säljer några skönhets- och sminkmärken så som Sleek Makeup och No7, men har annars inte lyckats haka på den växande beauty-trenden, som just nu råder. Därmed har de också tappat en del av intäkterna från den marknaden.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!