Globala jätten intar Sverige: ”Spännande milstolpe”

Efter succé-lanseringar i Europa är det nu Sveriges tur.

Vinted är Litauens första enhörning, alltså miljard-startup. Och nu kliver Vinted även in på den svenska marknaden.

I dagsläget har företaget totalt 75 miljoner registrerade medlemmar på 17 marknader i Europa och i Nordamerika. Målet är, enligt ett pressmeddelande, att globalt sett göra second hand till kundernas förstahandsval.

Annons

Vinted är helt enkelt en marknadsplats för second hand-plagg, där privatpersoner kan köpa och sälja begagnade kläder.

Att gå in i Norden genom lanseringen i Sverige är en spännande milstolpe på denna expansionsresa. Vi ser att svenskarna är tekniskt kunniga och intresserade av en cirkulär ekonomi och vi är övertygade om att Vinteds fördelar och bekvämlighet kommer att bli en stor framgång, kommenterar Adam Jay, vd för Vinted Marketplace.

EQT är delägare

Vinted räknar, utifrån en rapport från Svensk Handel, med att begagnade varor kommer att omsätta minst 1,5 miljarder kronor på den svenska marknaden kommande åren. En av Vinteds större delägare är svenska riskkapitaljätten EQT som även har en ledamot i bolagets styrelse, i form av Carolina Brochado.

Vinteds expansion till Sverige är ett bevis på företagets fortsatta ambitioner att förändra second hand-marknaden för mode. Vi är glada över att fortsätta stödja Vinted i deras resa mot att öka användandet av second hand, kommenterar hon.

Annons