Glufsade i sig stora kedjorna – nu får de ny VD: ”Spännande”

Från mat till bygg.

Mestergruppen har varit minst sagt aktiva den senaste tiden och lagt vantarna på såväl Happy Homes som Colorama. De driver sedan tidigare även kedjorna XL-bygg och Bolist.

Den som ska leda det arbetet framåt är Johan Augustsson, som utsetts till ny vd för Mestergruppen Sverige. Han kommer närmast från samma roll hos Lidl Sverige, där han varit verksam i 20 år i olika befattningar.

Annons

Vi är stolta och glada över att få in Johan som vd för bolaget. Johan har levererat imponerande resultat för ett av Europas ledande handelskoncept. Vi är övertygade om att han tillsammans med den övriga ledningen inom Mestergruppen kommer att bidra till en ytterligare förstärkning av Mestergruppens olika koncept i Sverige, säger Mikkel Sandvik, koncernchef för Mestergruppen AS och styrelseordförande för Mestergruppen Sverige AB.

Det innebär också att den tillförordnade vd:n, Mia Malmros, kommer att gå över till en annan ledningsroll. Skiftet sker den 15 april, då Johan Augustsson tillträder.

Det ska bli spännande att komma till en ny del inom detaljhandeln. Jag ser fram emot att lära känna alla människor och organisationen, för att sedan hitta nya lösningar framåt för att fortsätta stärka vår position på marknaden tillsammans med alla kompetenta medarbetare och medlemmar, säger han om nya uppdraget.

Huvudfokuset i arbetsbeskrivningen är att både befästa och utöka Mestergruppens marknadsledande position och stärka medlemserbjudandet inom digitalisering, tillväxt och hållbarhet.

LÄS ÄVEN: Miljardkoncernen slukar nästa nationella kedja: ”Passar bra”

Annons