God Jul till alla E-handlare och våra fantastiska läsare

I morgon är det julafton och då är det inte många som tar sig ut på nätet och e-handlar. Antal order och besök brukar sjunka som en sten för att sedan stiga under mellandagarna och ta ännu en djupdykning på nyårsafton.

Vi vill härmed önska er en god jul men inte ett gott nytt år. Redaktionen tittar nämligen in på måndag igen och rekar Internet efter spännande e-handelsnyheter.

En sak vi noterat redan nu är att mellandagsrean ofta startar tidigare på nätet. När e-handlare vet att de inte kan skicka julklappar längre slänger man gärna upp ett nedsatt sortiment och smygstartar mellandagsrean. Något som fysiska aktörer, där traditionerna härjar, verkar ha svårare att göra.

Annons

Frågan är om e-handlare därigenom nallar ytterligare andelar av julhandeln ifrån fysiska aktörer, eller om julklappspengarna först behöver rulla in och solen stiga över juldagen innan köpfesten kan vara igång igen.

Lägg ner packtejpen

Enligt PostNord har i alla fall e-handeln i år stått för 25 procent av julklappsinköpten jämfört med 22 procent i fjol. Detta fram till den 19 december. Vi hoppas förstås att e-handeln haft en fenomenal slutspurt innan julafton och att minst en fjärdedel av det som pryder julgransfoten är inhandlat över nätet.

Nu är det dags att städa upp på lagret, lägga ner packtejpen, ta en glögg, och gå hem och träffa stora tjocka släkten. Ha en supermysig julafton så hörs vi på måndag igen.

 

God Jul önskar vi på Ehandel.se

Julius, Jimmy, Dan, Michael & Emil

Annons