IDAG: Google släpper sitt Netflix för spel – sågas hårt: ”En katastrof”

Kritikerna missnöjda med Stadia.

I dag, den 19 november, släpper Google sin nya speltjänst, Stadia. Där låter sökmotorjätten användarna strömma spel i konsolkvalitet till valfri enhet, från mobil till tv. Ett sorts Netflix för spel. Men det ser ut att bli en stormig release. Recensionerna har nämligen inte varit nådiga.

De som förhandstestat Google Stadia i hemma- eller kontorsmiljö är allt annat än imponerade.

Annons

En teknisk och konceptuell katastrof, skriver Forbes.

Jag upplevde bitvis hackande och fick enorma problem med både upplösningen och bilduppdateringen, som föll märkbart vid flera tillfällen, berättar recensenten i artikeln.

Tydlig fördröjning

Brittiska The Guardian var något mer förlåtande, men säger också att Stadia i dagens tekniska tillstånd är relativt meningslöst.

Den enda fördelen är avsaknaden av en konsol under tv:n. Om du värderar inredningsdesign högre än spelutbudet, möjligheten att spela offline eller storleken på communityn, så kör.

Den stora merparten recensenter runtom i världen pekar också på en i långa stunder tydlig fördröjning mellan spelarens aktioner, exempelvis knapptryckningar, och hur snabbt spelet reagerar på dessa.

LÄS ÄVEN: E-handeln tar över spelbutikerna - men får ny konkurrens

Pixlig sörja

Svenska NyTeknik ser både för- och nackdelar med Googles nya spelsatsning. De meddelar att man får uppleva både ”snärtig återgivning” och ”pixlig sörja”. Man tycker dock att lanseringen känns framhastad och menar att priset på 99 kronor i månaden, kombinerat att varje spel också behövs köpas styckvis är dömt att misslyckas.

Det är att jämföra med prenumerationstjänsten Xbox Game Pass och strömningstjänsten Playstation Now som kostar 45 respektive 110 kronor i månaden. Då ingår samtliga spel i biblioteket, utan extra kostnad.

Annons

Hur Google Stadia klarar sig och utvecklas under det kommande året kommer att ge tydligare svar. Den här starten väcker dock en del tvivel, skriver NyTeknik i sitt utlåtande.

Utöver det angivna månadspriset rekommenderas det att, för bästa upplevelse i dagsläget, via Googles webbutik skaffa Stadia-paketet "Premiere Edition" som inkluderar en handkontroll och en Chromecast Ultra till priset av 1399 kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!