Google tänker om – nu blir köpen i mobil säkrare

Uppdaterar köpfunktion.

Genomför köpet med hjälp av ditt fingeravtryck. Den möjligheten blir snart verklighet eftersom Google planerar att ändra den funktion i Chrome som fyller i uppgifter som användarnamn, lösenord och kreditkortsinformation. Det rapporterar flera medier, bland annat nyhetssajten Mobil.se.

Hittills har den som valt att lagra sina kreditkortsuppgifter hos Google ändå behövt fylla i den tresiffriga CVC-koden vid varje enskilt köp. Framöver kommer detta bara att behöva göras en gång eftersom mobilanvändaren istället ska kunna identifiera sig med biometrisk autentisering, som till exempel fingeravtryck. I samband med detta blir det också möjligt att logga in på olika webbplatser på samma sätt. Enligt bland andra Tech Crunch innebär ändringen att det helt enkelt blir säkrare att genomföra köp i mobilen.

Annons

Eftersom andras CVC-koder inte är helt svåra att komma över är bedömningen att det nya systemet kommer att göra internetköp i mobilen säkrare.

Enligt Mobil.se kommer den uppdaterade funktionen att lanseras i Android-versionen av Chrome inom ett par veckor. Tjänsten kommer att vara valfri att använda och den kommer att kunna aktivera och avaktivera som användaren önskar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!