Googles systerbolag börjar med drönarleveranser åt apoteksjätte

Till riktiga kunder.

Drönarleveranser har nu diskuterats i ett antal år och vi har en del riktiga drönarleveranser på gång ute i världen. Nu kommer nästa test och denna gång är det Googles systerbolag Wing som ska släppa ned apoteksvaror i delstaten Virginia i USA.

Återigen är det ett begränsat försök med drönarleveranser men det är i alla fall till riktiga kunder. Wing samarbetar med apoteksjätten Walgreens och fraktbolaget FedEx i detta pilottest. Konsumenter som bor i Christiansburg, Virginia, kommer att kunna anmäla sig för att få sina order via drönare i höst.

Annons

Att FedEx är med i testet är förstås också intressant då det innebär att kunderna kommer att kunna få små paket, från olika e-handlare, levererade med en flygande drönare.

Leverans på några minuter

Drönarna som används, i dessa typer av test, har sakta men säkert gått ifrån att se ut som små ufo:n till att allt mer likna små flygplan, vilket fortsätter att vara fallet denna gång. Drönaren i fråga ska dock kunna hovra i luften och via en lina släppa ner kundens paket i trädgården.

Wing ska ha genomfört 80 000 flygningar vid det här laget och lovar att deras drönare är säker både vid leverans och på väg till målet. Flygningen sker automatiskt med hjälp av en dator men överses av människor.

Drönaren har ett vingspann på 1 meter och kan lyfta nära 1,5 kilo i 2 mil. Hastigheten ska ligga på upp till 113 kilometer i timmen och det nya samarbetet med Walgreens och FedEx utlovar leverans på ett fåtal minuter.

Annons