Gordon rekryterar ny toppchef: ”Mycket värdefull”

Last mile-bolaget stärker ledningen.

Efter ledande befattningar hos både Ica och Instabox tar Lina Andersson steget till Gordon Delivery som ny Chief People Officer. Där kommer hon att driva bolagets "People Strategy" samt att HR-teamet.

Vi är mycket glada över att ha Lina med i vårt team. Hennes erfarenhet och expertis inom organisationsutveckling och HR-drivna förändringsresor kommer att vara mycket värdefull när vi fortsätter att växa och skala upp vår verksamhet, säger Ali Ghoce, vd för Gordon, i ett uttalande.

Annons

Hon kliver på ett bolag som tagit Sverige med storm med sina kylda last mile-leveranser. Under 2021 omsatte bolaget 418 miljoner kronor och under 2022 hade den siffran vuxit till 577 miljoner. Däremot hade en vinst på 16,9 miljoner då vänts till en förlust på -29 miljoner.

Jag tror starkt på såväl Gordons affärsmodell som kunderbjudande, men det som lockade mest var människorna bakom. Ett så otroligt starkt team! Bolaget är dessutom i en väldigt spännande fas med stor potential att utvecklas tillsammans med både befintliga och nya kunder. Det är en resa jag känner mig väldigt motiverad att vara med på, säger Lina Andersson om nya rollen.

Annons