Gothia utökar PayByBill med holländska AfterPay

E-handelsleverantören Gothia blev under förra året uppköpta av tyska Arvato. Tillsammans köper de nu upp en betaltjänst för e-handel vid namn AfterPay som skall vara marknadsledare i Nederländerna.

Gothia är förmodligen mest kända hos e-handlare för sin betallösning PayByBill som konkurrerar på marknaden för fakturabetalningar via nätet.

Nu stärker de alltså sin position på denna marknad via förvärvet av holländska AfterPay. Även det en fakturatjänst som säljs in med fördelen att kunden kan betala efter att varan levererats.

Annons

– AfterPay har en modern plattform och ett attraktivt erbjudande för både handlare och konsument. Verksamheten matchar därför perfekt vår befintliga produktlinje för onlinebetalningar, PayByBill, säger Trond Kristian Andreassen, CEO på Gothia.

Holland och Belgien

AfterPay skall ha en ledande ställning på den holländska marknaden och har växt snabbt sedan starten 2009. De sägs även vara bra på mobila betalningar och e-plånböcker.

– Vi ser en växande efterfrågan från våra e-handlare där man vill etablera sig på flera europeiska marknader och då givetvis erbjuda konsumenten samma valfrihet avseende betalsätt som vi är vana vid i Norden. Köpet av AfterPay ger oss möjlighet att göra detta på ett utmärkt sätt även i Holland och Belgien, säger Trond Kristian Andreassen.

AfterPay kommer att integreras i Gothias plattform och e-handlare kommer bara behöva göra en enda integration för att kunna erbjuda faktura- och delbetalningslösningar på samtliga marknader.

 

Källa: Press

Annons
Annons