Grand St. säljer prylarna du inte hittar i vanliga butiker

Med start i dag öppnar en ny e-handelssajt för prylsjuka elektroniknördar, GrandSt.com. Sajten som fram tills nu endast varit öppen för speciellt inbjudna ska ha en hel del prylar som inte går att hitta hos de vanliga återförsäljarna.

Enligt grundarna kommer man inte att hitta något från tillverkare som Apple eller Sony på GrandSt.com. Däremot kan man hitta udda saker som kastrullen PowerPot som även fungerar som en bärbar elektrisk generator som gör det möjligt att ladda telefonen när man är ute och campar.

– Under de senaste tio månaderna har vi lärt oss att det finns en stor efterfrågan på den här typen av produkter som görs av små oberoende tillverkare, säger en av företagets medgrundare, Aaron Henshaw.

Annons

Bland ytterligare storsäljare finns Ninja Blocks Kit, en moln-ansluten plattform för smarta hem som kan automatisera olika uppgifter. Personalen på Grand St provar allt som de säljer och använde ”Ninjan” tillsammans med en rörelsesensor för att känna av när ingen befann sig på kontoret. Men det finns många användningsområden för en sådan pryl enligt Aaron.

– Det krävs ingen programmering eller hårdvara. Du kan till och med automatisera den så att den rostar din macka eller brygger kaffe när du går på toaletten.

1,3 miljoner i riskkapital

Idén till sajten kom när Aaron och hans medgrundare, Amanda Peyton och Joe Lallouz försökte utveckla en egen produkt. En riktig version av Tony Starks artificiellt intelligenta dator, J.A.R.V.I.S från Marvel-filmen Iron Man.

Då märkte de att kostnaderna för att tillverka liknande produkter gått ner, och att många oberoende tillverkare poppat upp. Men även om de hade intressanta saker att sälja, hade de ingenstans att göra det.

Trion beslutade då att bygga sin egen butik och sedan dess har det gått fort. Man har fått in 1,3 miljoner dollar i extra kapital och företaget har nu sju heltidsanställda på kontoret i Chinatown.

 

Källa: nydaily

Annons

Annons