Grundaren kliver av – han tar över som ny VD: ”Rejäl dos förväntan”

Ska leda internationella satsningen.

Kundupplevelseplattformen Voyado, som till exempel levererar kundklubbar och automatiserad marknadsföring till en hel rad e-handlare, byter vd. Grundaren Johan Bäckarlin kommer att lämna rollen och bli Chief Strategy and Growth officer.

Ny vd blir istället Per Åkerberg, som är ett minst sagt välkänt namn i bolaget. Han har nämligen varit ordförande under de senaste fyra åren. Han har även hunnit med att vara vd för Medius och IT-bolaget Readsoft.

Annons

Både jag och Per är måna om att behålla den familjära känslan, men också svängrummet för lite galenskap. Det är inte alla vd:ar som skulle vilja ha kvar den galna entreprenören, men Per är inte som alla andra. Det är med trygg hand och en rejäl dos förväntan på stordåd som jag lämnar över vd-rollen, säger Johan Bäckarlin i en kommentar

Voyado är just nu inne i vad man kallar för en stor internationaliseringsfas och det är det arbetet Per Åkerberg nu ska leda.

Efter mina fyra år som styrelseordförande har jag fått en stark relation till Voyado, men även till Johan och resten av ledningen. Vi kompletterar varandra riktigt bra! Jag har varit vd i 20 års tid, men motivationen och energin är fortfarande på topp – jag är otroligt laddad att få bidra på resan framåt och utanför Sveriges gränser, säger Per Åkerberg om sitt nya uppdrag.

Annons