Grundaren lämnar vd-posten – hon tar över e-handelsraketen

"Nått en position som ledande e-handlare".

E-handeln Maskinklippet började som en hobbyverksamhet för drygt 13 år sedan men blommade snabbt ut till en jätte i sin nisch med produkter för skog och trädgårdsskötsel.

LÄS ÄVEN: Maskinklippet slår 130 miljoner: ”Sälja på Amazon? Absolut inte”

Annons

Det Mörrums-baserade företaget grundades av Stefan Olsson som även haft vd-rollen sedan starten. Men nu meddelar han att det är dags att kliva av.

Jag är stolt över den resa Maskinklippet gjort under dessa 13 åren med att ha gått från en lokal mindre hobbyverksamhet till att idag omsätta 250 miljoner, och sysselsätta cirka 30 personer inklusive vårt centrallager i Falkenberg, säger Stefan Olsson.

Kompetens och kunnande

Makinklippet har sedan 2018 investmentbolaget Verdane som majoritetsägare. Ett beslut som enligt Stefan Olsson snarare handlade om att bolaget behövde kompetens och kunnande, snarare än kapital.

Vi har nått en position som ledande e-handlare i vår bransch på den nordiska marknaden, vilket varit en målsättning under resan, säger Stefan Olsson.

Den som tar över vd-posten framöver blir Johanna Olsson som under ett flertal år haft rollen som COO på företaget.

Efter ett antal spännande år som COO på Maskinklippet där utveckling varit min vardag så är jag stolt över att ha fått förtroendet att nu fortsätta leda och utveckla företaget framåt i en spännande fas tillsammans med vår kompetenta personal, säger Johanna Olsson.

Annons