Grundaren lämnar VD-stolen i Care of Carl – jagar sin egen ersättare

"Ett stort beslut".

Carl of Carl-grundaren Henning Källqvist meddelar att han lämnar vd-posten i bolaget. Och det har varit en framgångsrik resa med Henning vid rodret för herrmodebutiken. Tillväxten har gått spikrakt uppåt och man har även haft fina siffror på resultatraden.

Igår informerade jag alla medarbetare på Care of Carl, att jag tidigare informerat styrelsen om att jag beslutat mig för att byta roll i bolaget. Givetvis ett stort beslut, men efter att ha grundat och drivit bolaget i 10 år är jag övertygad om att tiden är inne för att nästa person ska axla rollen som vd, skriver han på Linkedin.

Annons

Han har såklart blivit synonym med sin skapelse och kommer alltså att bli kvar även fortsättningsvis, men i en annan roll. Och nu börjar jakten på ersättaren, en jakt som Henning Källqvist själv deltar i.

Jag kommer fortfarande att vara lika engagerad i Care of Carls fortsatta framgång, genom att kvarstå som största privata aktieägare och att arbeta med strategiska frågor i vår styrelse. Tillsammans med vår styrelseordförande och styrelse kommer jag även driva rekryteringen och inskolningen av den nya vd:n för att säkerställa en framgångsrik succession.

Annons