Grundarna till OnlinePizza blir miljonärer

Dagens Media rapporterar idag att OnlinePizza.se har köpts upp av det tyska bolaget Delivery Hero. Det ska handla om ett niosiffrigt belopp och det sägs att företaget sålts för mellan 250 till 500 miljoner kronor.

Detta uppköp ska ha blivit klart den 23 mars och OnlinePizza ska nu vara en del av Delivery Hero. Det tyska bolaget erbjuder, precis som OnlinePizza, matbeställningar via nätet och Delivery Hero skall finnas i flera olika länder, enligt deras hemsida.

En av OnlinePizzas grundare, Erik Mellström Byrenius, säger följande till Dagens Industri:

Annons

– Vi gör nu en exit och ”cashar hem” ett niosiffrigt belopp, mer vill jag inte säga.

Tillsammans med Per-Anders Bjelkstål och Ulf Engstrand skall Erik ha startat upp OnlinePizza.se för sju år sedan. Dan Castillo skall även ha blivit en del av bolaget då OnlinePizza Norden AB bildades. Det var som studenter, i Linköping, grundarna funderade över varför man inte kunde beställa hem mat via nätet.

– I våra trötta stunder funderade vi över varför man inte kunde beställa hem pizzor på nätet, säger Dan Castillo till DI.

En enkel idé som de sedan omvandlade till ett företag. Ett företag som nu sägs ha gjort grundarna till mångmiljonärer. Vi kan bara gratulera och njuta av att Internet ännu en gång förenklat en del av våra liv. Ni finner deras skapelse på OnlinePizza.se.

Källa: dagensmedia,
aftonbladet, press

Relaterade nyheter:
OnlinePizza undersöker nätbeställningarna av mat

Annons