Häckar via nätet – men bara för de tålmodiga

Butikskedjan Plantagen har lanserat en e-handel som sägs erbjuda Nordens bredaste online-utbud av växter. I den nya nätbutiken ska man kunna köpa allt ifrån fågelmat till större häckväxter. Det ska gå att beställa hem 250 olika växtsorter om man har lite tålamod. Detta eftersom e-handeln är mycket långsam.

Eric Lundberg, nordisk marknadsdirektör på Plantagen, säger följande om den nya nätbutiken:

– Vi vill göra det enklare för våra kunder att skapa en inspirerande trädgård. E‐butiken innebär att kunderna kan planera och beställa sina färdiga växter hemifrån, i lugn och ro.

Annons

Plantagen säger att denna e-butik skall hjälpa dem att möta den nya trenden "expressträdgården". Detta handlar om konsumenters önskan om att få se snabbare resultat i sin trädgård.

– Vi vill hjälpa kunderna att få sin drömträdgård färdigt snabbt. Här fyller e‐butiken en viktig funktion. Den innehåller Plantagens ordinarie växtsortiment, men i större storlekar. Det gör att man slipper vänta i flera år på att trädgården ska växa till sig, säger Eric Lundberg.

Hur får man då hem sina stora häckväxter? De skickas helt enkelt till närmaste Plantagenbutik. Det ska dock gå att beställa hemkörning ifrån butiken. Ett annat problem med den nya nätbutiken är tydligen laddtiderna, om man får tro MKSE. Plantagen har tydligen valt ett lite ovanligt e-handelssystem som sägs påvisa långa laddningstider.

Vi kan inte annat än att hålla med då vi försöker surfa runt på sidan. Ta dock inte våra ord för det utan testa gärna själva Plantagens nya e-handel. Förhoppningsvis lyckas det sänka sina laddningstider inom kort så att man kan återuppta häck-handlandet på nätet.

 

Källa: plantagen

Annons