”Hade troligen gått miste om affärer utan den här betallösningen”

Hur ger man kunderna en smidigare och tryggare köpupplevelse – så att de kan lägga större ordrar utan att tveka? För bryggerigrossisten Swedbeer.se blev svaret en integrerad betallösning från Wasa Kredit. – Finansieringsalternativet möjliggör affärer som vi troligen hade gått miste om annars, säger Hannes Rebas, säljansvarig på Swedbeer.

AdvertisementDe senaste tio åren har intresset för att brygga öl fullkomligen exploderat i Sverige. Trenden med ”craft beers” har slagit igenom på bred front, och Systembolaget fylls av produkter från lokala småbryggerier.

– Sverige har gått från ett ”stor stark”-land med ett fåtal stora bryggerier, till ett av de bryggeritätaste länderna i Europa. Nu har vi drygt 500 mindre bryggerier ute i landet. En sådan utveckling leder förstås till ökad efterfrågan på utrustning, vilket har varit väldigt positivt för oss, säger Hannes Rebas på Swedbeer, som säljer allt från råvaror till stora bryggeritankar.

Eftersom kunderna ofta är nystartade bolag utan stora ekonomiska muskler måste Swedbeer vara flexibla när det gäller betallösningarna man erbjuder.
– Om ett bryggeri får en offert accepterad av Systembolaget kan produktionskapaciteten plötsligt behöva byggas ut rejält. Då kan det vara avgörande att man kan köpa in ny utrustning även om likviditeten inte medger det.

Sedan 2018 har Swedbeer därför använt sig av en integrerad betallösning från Wasa Kredit, där kunderna kan välja att finansiera köpet istället för att betala en klumpsumma.

Att finansiera köpet är väldigt populärt bland våra kunder, särskilt när det handlar om bryggeritankar och andra större investeringar. Wasa Kredits lösning möjliggör affärer som vi troligen hade gått miste om annars.

Kunderna kan tack vare finansieringen expandera verksamheten utan att tulla alltför mycket på likviditeten. Men det är inte bara köparen som tjänar på Wasa Kredits lösning. Affärerna blir också bekvämare för Swedbeer.
– Upplevelsen att handla hos oss blir klart smidigare, och ger kunderna större flexibilitet. Dessutom är det behändigt för oss att saker som kreditupplysningar och beräkning av månadskostnader sker automatiskt i kassan.

I slutändan handlar det om att vara så attraktiva som möjligt för kunderna, så att de inte söker sig till en annan grossist.

Det finns helt klart en efterfrågan för den här typen av finansieringslösningar. Om vi inte hade haft den så skulle vår försäljning ha minskat, avslutar Hannes.

 

Boka en demo och läs mer här Betallösningar online - Checkout för e-handel B2B - Wasa Kredit