Han är Lindex nya CFO: ”Internationell bakgrund”

"Visat förmåga att leverera sin strategi".

Lindex Group har landat en ny ekonomidirektör för såväl koncernen som för Lindex specifikt. Det blir Henrik Henriksson som tar över rollen efter Annelie Forsberg.

Han kommer senast från Eton Shirts, där han varit ekonomidirektör. Han har också gjort såväl inhemsk som internationell karriär hos H&M Group.

Annons

Jag är mycket nöjd över att få välkomna Henrik till vårt engagerade team och koncernens strategiska förändringsresa. Hans solida erfarenhet inom ekonomi, detaljhandel och mode, kombinerad med sin omfattande internationella bakgrund, kommer att fungera som en utomordentlig grund för att accelerera hållbar och lönsam tillväxt samt att öka Lindexkoncernens aktieägarvärde, säger Susanne Ehnbåge, vd för Lindex, i en kommeentar.

Han har en nästan 25 år lång karriär inom finans och ekonomi och har varit på ledarpositioner under runt 20 av dessa.

Jag är entusiastisk övar att bli en del av Lindexkoncernen – ett bolag med två mycket starka varumärken, Lindex och Stockmann, klara strategiska och finansiella mål samt en mycket övertygande hållbarhetsagenda. Dessutom har Lindexkoncernens team visat sin förmåga att förbättra lönsamheten och leverera sin strategi, säger Henrik Henriksson.

Annons