Han är möbeljättens nya VD – ska sy ihop e-handeln med butikerna

"En väldigt skicklig detaljhandlare".

Den danska möbelkedjan Ilva har gjort klart med en ny vd i Kim Møller Mønster. Det efter att Martin Hallund fått kliva av efter en fällande dom till följd av en trafikolycka tidigare i höstas.

Kim Møller Mønster kommer närmast från en tjänst som vd på Gastrolux men har sedan tidigare erfarenhet från möbelbranschen som internationell försäljningschef på Bolia, där han även var en del av management-teamet.

Annons

Då var han bland annat ansvarig för kedjans 81 butiker samt business-to-business-segmentet.

Jag är entusiastisk och stolt över möjligheten att leda Ilva, och jag ser fram emot att bli en del av det välkända och omtyckta varumärket. Tillsammans ska vi bygga vidare på den styrkan och utveckla en ännu bättre kundresa, oavsett om de handlar i vår webbshop eller besöker våra butiker, säger Kim Møller Mønster i en kommentar.

Fortsatt expansion

Kim Møller Mønster börjar sitt nya jobb den 1 april och kommer då att lägga stort fokus på att skapa starkare synergier mellan Ilvas fysiska butiker och möbelkedjans e-handel. Framförallt när det gäller kundresan från inspiration till köp.

Han kommer även att fortsätta uppbyggnaden av Ilvas varumärke i Sverige, där möbelkedjan idag har fyra butiker. Samt utforska möjligheterna för att expandera till ytterligare marknader.

Vi har kännedom till Kim som en väldigt skicklig detaljhandlare från hans tid på Bolia, där han skapade synliga resultat, både för kunderna och för företaget. Jag har fullt förtroende för att vi har hittat den rätta personen till att leda utvecklingen av Ilva generellt och för att stärka varumärket i butikerna och i webbshoppen, säger Jan Bøgh, vd för Lars Larsen Group Retail.

LÄS ÄVEN: Danska kedjan vill ta över Sverige – dissar IKEA i ny kampanj

Annons