Han bli ny vd för Qliro: ”Rätt person”

Stor erfarenhet av tekniksektorn.

Det rör på sig på Qliro, som enligt egen utsago ska ge Klarna en rejäl match framöver genom att bli e-handlarnas allra bästa vän.

Göteborgaren Jonas Arlebäck har varit tillförordnad vd för Qliro sedan slutet av förra året. Han efterträdde Carolina Brandtman, som avgick efter en turbulent period i höstas.

Annons

LÄS ÄVEN: Qliros nya vd om vägen framåt: ”Vi ska vara e-handlarnas bästa vän”

Nu står det klart vem som blir permanent vd efter Jonas Arlebäck. Och det uppdraget går till Christoffer Rutgersson.

Med sin erfarenhet från tekniksektorn och historik som ledare i snabbt växande betalningslösnings-bolag är styrelsen övertygad om att Christoffer är rätt person att ta över som vd – och leda Qliros strategiomläggning samt arbete mot lönsam tillväxt. Jag vill samtidigt tacka för den tid Jonas agerat som tillförordnad vd på Qliro och det arbete han lagt ner för att utveckla bolaget, kommenterar Patrik Enblad, styrelseordförande i Qliro.

Christoffer Rutgersson är bland annat medgrundare av betalbolaget Bambora, där han chefade över ledningsgruppen för strategi, tillväxt och analys. Han ledde också Bamboras expansion i Norden och Kanada.

Vill ta in flera miljoner

När betalbolaget blev uppköpt av Ingenico Retail 2017 blev Christoffer Rutgersson Vice President inom koncernen. Även där jobbade han med vägar till lönsam tillväxt. Längre tillbaka har han jobbat som managementkonsult på Boston Consulting Group.

Christoffer Rutgersson kliver in i sin nya roll den 1 oktober i år.

Bolaget ska nu även genomföra en riktad nyemission på drygt 3,6 miljoner kronor. Beslutet ska dock behandlas i en extra bolagsstämma framöver.

Syftet med den riktade nyemissionen är att skapa ett ägarintresse hos Qliros nya verkställande direktör och på så sätt skapa en intressegemenskap, mellan bolagets aktieägare och Christoffer Rutgersson. Detta bedömer styrelsen vara till fördel för bolaget på lång sikt, skriver bolaget.

Annons

Annons