Han blir CDON:s nya VD: ”Har en stark vision”

"Passar vårt nuvarande kärnteam perfekt".

I maj månad meddelade CDON:s vd Kristoffer Väliharju att han har valt att lämna bolaget för gott. Sedan dess har företaget varit på jakt efter en ersättare. Men nu är sökandet över.

LÄS ÄVEN: CDON:s VD lämnar för gott – ”wow, vilken resa det har varit!”

Annons

Styrelsen meddelar nämligen att en efterträdare har funnits, och den som kliver in i vd-rollen är Peter Kjellberg.

Han kommer närmast från det börsnoterade bolaget Dometic Group, en globalt verksam koncern inom fritidsfordon, där han har varit Chief Marketing Officer och Head of Global Verticals. Dessförinnan har han varit cirka sju år på den svenska industrikoncernen Thule Group där Peter ska ha varit "en viktig senior ledare som genomfört framgångsrika omvandlingar av företaget, och skapat starka globala varumärken via en lönsam tillväxt", heter det i ett pressmeddelande.

Peter har en stark vision och en lång erfarenhet av att bygga starka konsumentvarumärken. Han har agerat entreprenör inom befintliga organisationer och har en imponerande meritlista för att förändra organisationer och verksamheter. Peters förmåga att driva förändring och prestationer i högt tempo passar vårt nuvarande kärnteam perfekt och den kultur vi bygger, säger styrelseordförande Josephine Salenstedt.

CDON skriver att det som Peter ska få ta sig an är "att bygga en konsekvent och stark konsumentupplevelse och omvandla CDON till den ledande nordiska destinationen".

Peter Kjellberg kliver ombord hos CDON den första januari 2022.

LÄS ÄVEN: Hack i skivan för CDON i tredje kvartalet – köper Adlibris-bolag

Annons