Klarna tillsätter nya chefer inför börsnotering

Gått igenom kandidater från hela världen.

Klarna har rekryterat ny finanschef. Han heter Niclas Neglen och kommer direkt från HSBC Private Bank i Storbritannien där han senast varit Europa-chef, men haft haft olika ledande befattningar under sina 4,5 åren på företaget. Dessförinnan har han även haft höga chefspositioner hos GE. Det rapporterar Di Digital.

Vi är väldigt glada att välkomna Niclas till Klarna. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med honom i vår strategi att behålla vår marknadsledande position globalt, medan vi investerar för tillväxt, säger Aoife Houlihan, bolagets kommunikationschef, till sajten.

Annons

Den nuvarande finanschefen Camilla Giesecke, som arbetet i rollen sedan 2017, befordras till en ny roll som expansionschef på Klarna. Hon kommer att bland annat arbeta med framtida företagsförvärv.

Men för att hitta rätt efterträdare har betaljätten gått igenom kandidater från hela världen. Valet föll slutligen på Niclas Neglen som ska, med sin bakgrund inom banksektorn, hjälpa Klarna i deras kommande noteringsprocess. Det senaste är att Klarna kommer att inleda en börsintroduktion i USA inom max två år.

Han har en bakgrund både på investerarsidan och från banksektorn. Dessutom har han erfarenhet att leda organisationer på komplexa marknader, tillägger Aoife Houlihan.

Niclas Neglen tillräder sin roll vid årsskiftet och kommer att vara baserad i London.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!