Han blir ny vd för Filippa K: “En oemotståndlig möjlighet”

"Växa långt bortom den skandinaviska hemmamarknaden".

Modehandeln Filippa K meddelar idag att man anställt en ny vd. Den som kliver in i rollen blir Rikard Frost som närmast kommer ifrån modemärket Alexander Wang, där han varit Chief Consumer Officer.

Filippa K är på väg mot internationell tillväxt med stor potential och jag är glad att meddela Rikards utnämning till företaget. Som en branschveteran med en beprövad erfarenhet av att hjälpa varumärken att växa och frodas globalt tror vi att han är en given kandidat för att arbeta med det starka teamet på Filippa K för att fortsätta expandera varumärket och verksamheten, säger Joakim Skarborg, vd för ägarbolaget Novax och styrelseordförande för Filippa K, i ett pressutskick.

Annons

Rikard kommer ursprungligen ifrån Sverige och den nya positionen innebär att han flyttar tillbaka till Sverige efter sin tid hos Alexander Wang i New York. Han tillträder sin nya roll den 1 april i år och kommer att utgå ifrån huvudkontoret i Stockholm.

Att bli en del av detta ikoniska skandinaviska varumärke är en oemotståndlig möjlighet. Jag ser fram emot att utveckla deras fantastiska produkter och hållbara värden. Dessa saker, tillsammans med företagets exceptionella rykte, utgör grunden för att nå ny publik och växa långt bortom den nuvarande skandinaviska hemmamarknaden. Viktigast av allt, de gör det möjligt för oss att driva verkliga förändringar inom modebranschen på en global skala, vilket jag på en personlig nivå också bryr mig mycket om, säger Rikard Frost.

Annons