Han blir ny VD för Kitchenlab – ska erövra Europa: ”Är otroligt stolt”

Grundarna lämnar efter tolv år.

Online Brands-ägda Kitchenlab får en ny röst i vd-stolen. Det blir e-handelschefen Oscar Asplund som tar klivet upp och ska leda bolaget framgent. Arbetsuppgiften kommer framför allt att fokusera på tillväxt på nya marknader i först Norden och senare övriga Europa.

Jag är otroligt stolt över att ta över som vd för Kitchenlab, ett företag jag har en stor passion för, säger Oscar Asplund i ett uttalande.

Annons

Bolaget, som utöver sin e-handel även har en butik i Stockholm och en i Malmö, ska även jaga ökad lönsamhet genom att effektivisera kärnverksamheten.

Vi kommer att fortsätta sträva efter att vara det självklara valet för såväl Sveriges gastronomiska elit som initierade och duktiga hemmakockar. Vårt mål är att kunna leverera all tänkbar köksutrustning där även det som är särskilt nischat, backas upp med kunskap hos vår kompetenta personal i butik. Samtidigt gör vi sortimentet mer tillgängligt för alla som gillar att handla online - även utanför Sverige - med hjälp av en ny hemsida, fortsätter Oscar Asplund.

I och med vd-skiftet kommer även grundarna Per Andersson, avgående vd, och Richard Bahrke att lämna sina operativa roller i bolaget.

Annons