Han blir ny VD för miljardbolaget: ”Väldigt spännande fas”

Förpackningsjätten ska bli ännu större.

Helsingborgsbaserade Boxon Group, som säljer allt inom förpackningslösningar, hade ett suveränt 2022. Omsättningen ökade från 1,4 till 1,9 miljarder kronor och resultatet lyfte från 50 till 75 miljoner.

Nu har man gjort klart med en ny vd och valet föll på Fredrik Ståhl, som närmast kommer från Armatec.

Annons

Vi välkomnar Fredrik till Boxon och vår familj. Efter våra 90 år, så går vi nu in i en väldigt spännande fas med tillväxt, hållbarhet, innovation och ett värdeadderande erbjudande på agendan. Vi står starka som bolag och har förmånen att ha ett fantastiskt team. Vi ser fram emot ännu en framgångsrik tillväxtresa där Fredrik är rätt person att leda oss, säger Anders Yllfors, styrelseordförande för Boxon, i ett uttalande.

Boxon grundades 1932 och har i dag över 300 anställda. Trots framgångarna under det senaste året ser man möjligheten att nå ännu högre höjder. Bland annat genom att bli mer spetsiga i sitt kunderbjudande.

Det är med stor passion jag ser fram mot att komma igång med arbetet i Boxon. Jag kan lockas av kreativiteten som krävs för att ständigt hålla sig relevant för kunderna i en bransch som genomgått stora förändringar under mina snart 30 år i branschen. Boxon har byggt upp en imponerande plattform som jag hoppas och tror mig kunna bidra till att utveckla ytterligare, säger Fredrik Ståhl om nya uppdraget.

Annons