Han levererade lycka: Zappos tidigare vd har gått bort

"Världen har förlorat en enorm visionär".

E-handlaren Zappos, som Amazon köpte för 1,2 miljarder dollar 2009, meddelade i helgen att deras tidigare vd, Tony Hsieh, har gått bort. Han blev 46 år gammal.

Världen har förlorat en enorm visionär och en otrolig människa. Vi inser att vi inte bara har förlorat vår inspirerande tidigare ledare, men många av er har också förlorat en mentor och en vän. Tony spelade en så viktig roll i att skapa den blomstrande Zappos-affären vi har idag, tillsammans med sin passion för att stödja och driva vår företagskultur, säger företagets nuvarande vd Kedar Deshpande i ett uttalande.

Annons

Tony Hsieh är inte bara känd för att ha sålt Zappos till Amazon för en hiskelig summa pengar. Han är också känd i e-handelskretsar för den bästsäljande boken Delivering Happiness. En bok som förklarar filosofin bakom Zappos, ett företag som ska erbjuda en kundservice och företagskultur utöver det vanliga.

Vill du få en inblick i Zappos kultur och filosofin bakom företaget så bör du förstås läsa Tony Hsiehs bok, men vi har även en trevlig berättelse ifrån 2013 då Fredrik Norberg och David Brudö besökte företagets dåvarande kontor i Las Vegas. Vilken ger oss en svensk vy av det amerikanska fenomenet Zappos.

LÄS: Ett besök hos företaget som levererar lycka

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!