Han ska fixa supersnabba frakter – med hyperlokala lager

"E-handlaren behåller kontrollen över sitt varumärke och data".

Dino Todorovic drog för tre år sedan igång last mile-uppstickaren Vembla, tillsammans med Sunil Dutt och Sebastian Malmberg. Men Dino Todorovic är inte längre delägare i Vembla. Istället har han startat upp ett helt nytt bolag, nämligen Brizo.

Tjänsten finns än så länge i Stockholm. Men målet är en snabb expansion till fler svenska städer och därefter att ge sig ut på den utländska marknaden.

Annons

Bolaget har hittills tagit in kapital från bland andra VC-bolaget Antler, Noel Abdayem, grundare av Humble Group, David Frykman, partner på Norrsken VC – samt tidigare ägare av Gymgrossisten.

Vad gör då Brizo? Jo, det är ett plattformsföretag som erbjuder samma dag-leveranser från hyperlokala lager. Bolaget uppges hantera hela kedjan: lagring, packning, leveranser och returer. Det framgår av ett pressutskick.

Behåller kontrollen

En e-handlare kan ansluta sin onelinehandel till Brizos tekniska plattform. Därefter skickas varor till ett av bolagets hyperlokala lager.

Med oss kan alla köp fortfarande göras från e-handlarens webbshop vilket innebär att e-handlaren behåller kontrollen över sitt varumärke och sin data. De som velat ha snabba leveranser tidigare har behövt vända sig till marknadsplatser. Men där förlorar de slutkundsrelationen och blir utan värdefull data, hävdar Dino Todorovic.

Han vill ännu inte avslöja vad bolaget har för kunder, men uppger att det bara tog två veckor tills att de var igång med sina första leveranser.

Vi har redan ett flertal e-handlare anslutna. Alldeles nyligen skrev vi även på med ett av Sveriges mest välkända skönhetsvarumärken och ett väletablerat varumärke inom livsmedelsindustrin. Och vi har även en pågående dialog med några av Sveriges största e-handlare.

Annons