Han tar över anrika NK – ”precis vad som behövs”

Presenterar ny vd.

Nordiska Kompaniet, mer känt som NK, har fått en ny vd. Henrik Andreasson, som varit med och lett företaget mot den nya e-handelssatsningen lämnar nu rollen och bolaget.

Jag vill rikta ett stort tack till Henrik Andreasson för ett värdefullt arbete som vd för AB Nordiska Kompaniet. Jag önskar honom ett varmt lycka till när han nu lämnar NK och Hufvudstaden, säger Ivo Stopner, vd på Hufvudstaden, i ett pressmeddelande.

Annons

In i hans ställe kliver Bo Wikare. Han kommer närmast från rollen som affärsutvecklingschef på ägarbolaget Hufvudstaden, där han just haft ansvaret för utvecklingen av NK:s e-handelsplattform.

För att stärka NK:s position som ett varuhus i världsklass behövs en ständig utveckling av erbjudandet, servicen och upplevelserna, såväl inom det fysiska som det digitala varuhuset. Jag är mycket glad över att Bo Wikare valt att tacka ja till rollen som ny vd på NK. Hans långa erfarenhet av affärsutveckling och goda ledaregenskaper är precis vad som behövs för att framgångsrikt leda NK in i framtiden, säger Ivo Stopner.

Annons