Klart: Han tar över som VD för Adlibrisgruppen

"Ett av de mest omtyckta och välkända e-handelsföretagen i Norden".

Jonas Karlén blir ny vd för Adlibrisgruppen. Det skriver e-handelskoncernen i ett pressmeddelande nu på eftermiddagen. Jonas Karlén kommer närmast från rollen som vd hos Linas Matkasse, och har tidigare även haft ledande roller på MTG och Vattenfall. 

Adlibris är ett av de mest omtyckta och välkända e-handelsföretagen i Norden och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet förverkliga de många möjligheter som Adlibris har. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från konsumentprodukter, digitala tjänster och supply chain kommer att vara till stor nytta för Adlibrisgruppen, säger Jonas Karlén i en kommentar.

Annons

Adlibrisgruppen har på senare år satsat stort på att utöka sitt erbjudande, bland annat genom att lansera en rad nya nätbutiker. I går kunde vi dock avslöja att företaget kommer att lägga ner tre webbshoppar inom kort. 

LÄS ÄVEN: Adlibrisgruppen lägger ner tre nätbutiker

Enligt pressmeddelandet föll valet på Jonas Karlén bland annat för hans breda erfarenhet, men också för att han förväntas kunna uppnå lönsam tillväxt i bolaget.  

Jonas Karlén är en erfaren vd och ledare med stor erfarenhet av såväl digitala konsumenttjänster som e-handel. Styrelsen är övertygade om att Jonas är rätt person för att tillsammans med Adlibrisgruppens kompententa ledning och medarbetare utveckla bolaget i rätt riktning med fokus på lönsam tillväxt, säger Tomas Franzén, styrelseordförande Adlibris AB.

Adlibris förra vd Johan Kleberg lämnade företaget tidigare i år med anledning av att han och styrelsen hade olika uppfattning om hur bolaget skulle drivas vidare.

LÄS ÄVEN: Adlibris vd Johan Kleberg har fått sparken

Jonas Karlén tillträder sin nya tjänst i november i år. 

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!