I dag: Han tar över som VD på Resurs Bank: ”Känns mycket bra”

Vill leda branschens utveckling.

Resurs Bank har från och med i dag en ny vd. Han heter Nils Carlsson och kommer närmast från rollen som vd för bokföringstjänsten Fortnox. I samband med att han börjar på sin nya tjänst blir han också koncernchef för Resurs Holding.

Det är speciella tider att gå in i ett nytt uppdrag och det känns mycket bra att vara på plats. Branschen är mitt uppe i snabba strukturella och tekniska förändringar, vilket gör mitt uppdrag extra intressant. Konkurrensbilden är komplex och ställer nya krav på oss att vara både effektiva, innovativa och hållbara. Jag ser fram emot att bidra med mina tidigare erfarenheter och se till att Resurs också framåt är med och leder branschens utveckling, säger Nils Carlsson i ett pressmeddelande.

Annons

"Starka partners och stor kundbas"

Resurs Bank beskriver Nils Carlsson som en person med bred internationell erfarenhet från "branscher i förändring", som exempelvis fintech, e-handel och telekom. Hans första uppgift är att leda Resurs Bank igenom den rådande coronapandemin.

Framåt ska han dessutom utveckla företagets kommersiella erbjudande

Vi har ett fantastiskt nätverk av starka partners och en stor kundbas på den nordiska marknaden som är grunden för vår affär. Dessa ska vi fortsätta utveckla genom att fortsätta vara nära våra partners och skapa riktigt bra kundupplevelser. Inte minst ligger vårt arbete med ansvarsfull kreditgivning till grund för en bra kundupplevelse och som dessutom är något som bidrar till att vi som aktör tar vårt ansvar och gör en viktig insats för ett mer hållbart samhälle, säger Nils Carlsson.

Annons