Här är Amazons nya logotyp – gratis makeover sprider sig över TikTok

Jätteföretag byter ut sina logotyper.

E-handelsföretaget Amazon har fått en ny logotyp. I alla fall på TikTok där man nu bytt ut sin profilbild till vad som ser ut att vara en ny logotyp. Företaget har även gjort en liten video som visar upp den nya grafiska profilen i olika situationer.

Tilltaget är uppenbarligen inte helt seriöst men samtidigt är Amazon inte ensamma om att få en ny logotyp på TikTok. Även McDonalds och TikTok pryder sina sidor men en alldeles fräsch logo, tillsammans med en rad andra stora företag.

Annons

McDonalds, Amazon och TikTok har nya profilbilder

Vad pågår tänker du? Jo det är en tjej vid namn Emily Zugay som börjat erbjuda sina grafiska tjänster, alldeles gratis, till stora företag som känner att de behöver en uppfräschning. Här kan ni se när McDonalds och Amazon får sina makeovers.

Emily Zugay gör satiriska videos på TikTok och verkar ha blivit inspirerad av mer seriösa logotyp-artister i kanalen, men istället valt ett mer humoristiskt spår. Något som alltså uppenbarligen tagits emot väl i den sociala kanalen. Så väl att megajättar till företag nu är villiga att åtminstone tillfälligt byta ut sina logotyper till Emilys skapelser.

Hur länge Amazon kommer att behålla sin nya logotyp på TikTok återstår att se.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!