Här är Apples Klarna-konkurrent: ”Gör det lättare”

Satsar på köp nu, betala senare.

Apple har nämnts som en potentiell utmanare till Klarna och deras köp nu betala senare-tjänst. Mycket riktigt förstärker den amerikanska techjätten sitt betalningserbjudande med just detta. Den nya betalningsmetoden får namnet "Apple Pay Later".

Rent konkret innebär det att användarna kan ansöka om lån på mellan 500 och 10 000 kronor, som sedan kan användas för köp online eller i appar. Därefter delas betalningen upp i fyra delar och betalas av utan ränta och avgifter, enligt Apple.

Annons

Det finns ingen one-size-fits-all-metod när det kommer till hur folk hanterar sin ekonomi. Många letar efter flexibla betalningsalternativ och det är vi glada att erbjuda med Apple Pay Later, säger Jennifer Bailey, VP för Apple Pay och Apple Wallet, i ett uttalande.

Avbetalningarna kan sen spåras och hanteras i en app. Användaren kan där även se hur mycket som ska betalas de närmsta 30 dagarna och får notiser när det är dags för nästa betalning.

Apple Pay Later designades med våra användares ekonomiska hälsa i åtanke. Därför har vi inga räntor och avgifter och allt kan hanteras via Wallet. Det gör det lättare för konsumenten att ta informerade och ansvarsfulla lånebeslut, säger Jennifer Bailey.

Annons