Här är Årets butik – storslam för it-handlare: ”En makalös comeback”

Det blir en populär it-handlare som kniper bucklan.

Prisjakt har utsett Årets butik igen.

Och konsumenterna har sagt sitt: efter tiotusentals inlämnade omdömen under tävlingsperioden så står det klart att it- och datorhandlaren Inet blir Årets butik 2021. Senast butiken vann det fina priset var 2013. Och nu vinner Inet huvudpriset samt tre andra kategorier. Prisjakt beskriver det som "en makalös comeback".

Annons

Det var tight i toppen men en viss aktör glänste lite extra i år, nämligen Inet. Det är otroligt imponerande att butiken lyckas hålla en så ruggigt hög nivå. Deras relation till kunderna är inget annat än unik, något som återspeglar sig i det fantastiska betyg som de får på Prisjakt. Det råder ingen tvekan om att Inet är värdiga vinnare av Årets butik 2021, kommenterar Peter Greberg, vd på Prisjakt.

Inet vinner även kategorin "Årets onlinevaruhus, Mobiltelefoner, samt Datorer & tillbehör". Hållbarhetspriset Årets medvetna butik kniper dock Returhuset.

Flera nykomlingar

Även Apotea, Hembiobutiken, Grillkung, Däck365, Timarco, Spel & Sånt och Babyworld – vinner varsin kategori precis som i fjol. Nykomlingar på vinnarpodiet är Widforss, Cervera, Proffsmagasinet och VetApotek.

Kunder som ger butiker 5 av 5 i betyg under årets tävlingsperiod nämner ordkombinationen "snabb leverans" hela 5 000 gånger. Även "bra priser", "bra service", "bra utbud" – och "lätt att hitta" kvalar in på en topp 5-placering när det gäller populära ordkombinationer.

Konsumenterna hyllar svenska butiker för en mängd olika saker. Jag tycker att det är intressant att låga priser verkar vara en relativt liten del av vad som gör årets vinnare så vassa. Det är snarare aspekter som leverans, service och enkelhet att hitta som gör helheten. Det här skulle jag säga reflekterar Prisjakts nya riktning väl, vi är idag en bredare beslutsdestination som hjälper konsumenter att ta bättre beslut i många fler frågor än bara pris, säger Peter Greberg, vd på Prisjakt.

Här är alla vinnare i tävlingen Årets butik 2021:

Årets butik 2021: Inet
Årets medvetna butik: Returhuset
Årets onlinevaruhus: Inet
Datorer & tillbehör: Inet
Mobiltelefoner: Inet
Hem och hushåll: VetApotek
Trädgård: Grillkung
Renovering & Bygg: Proffsmagasinet
Ljud, bild och musik: Hembiobutiken
Skor, kläder och accessoarer: Timarco
Skönhet & hälsa: Apotea
Sport & friluftsliv: Widforss
Spel & film: Spel & Sånt
Fordon & tillbehör: Däck365
Foto & video: CyberPhoto
Hushållsapparater & vitvaror: Cervera
Barn & familj: Babyworld

Annons
Annons