Här är det första landet att skicka över 100 miljarder paket

Krossar Sveriges årsvolymer på en dag.

Det globala logtech-bolaget Pitney Bowes, med bakgrund inom frankeringsmaskiner, har nu släppt sin undersökning Parcel Shipping Index. En rapport som täcker 13 marknader världen över och alltså avslöjar paketvolymerna under fjolåret. Rapporten täcker B2B, B2C och C2B och paket upp till 31,5 kilo.

Enligt Parcel Shipping Index så skickades det 159 miljarder av dessa typer av paket under 2021. Vilket är över 5000 paket per sekund. Detta ska vara en tillväxt med 21 procent jämfört med 2020.

Annons

7 paket i sekunden i Sverige

Sverige är den minsta marknaden där man har landsspecifik data och i vårt land ska det ha skickats 227 miljoner paket under fjolåret, eller 7 paket i sekunden alternativt 47 paket per hushåll.

Detta bleknar dock i jämförelse med ettan på listan. Det är nämligen ett land i rapporten som för första gången passerar hundra miljarder paket. Och det är förstås Kina, ett land där man under fjolåret hade paketvolymer på totalt 108 miljarder paket, enligt Pitney Bowes.

Många paket per hushåll

Och även om de uppenbarligen har fler invånare så ska man i Kina hantera 218 paket per hushåll, vilket alltså inkludera att ta emot och skicka iväg. Indien hanterar i jämförelse 2,7 miljarder paket och endast 11 per hushåll. Det är uppenbart att Kina är ett e-handelsland att räkna med.

Kina skickar 297 miljoner paket per dag, vilket alltså är mer än hela Sverige skickar på ett helt år. Värt att nämna är dock också Storbritannien där man hade 80 paket per person (inte hushåll), vilket var mest av alla marknader.

Prognosen nu är att paketvolymerna globalt kommer att nå 256 miljarder paket per år 2027.

Annons