Här är Dollarstores nya jättelager – då flyttar man in

"Vi är otroligt stolta".

Lågpriskedjan Dollarstore håller inte igen. Nu laddar man för ett nytt centrallager på hela 55 000 kvadratmeter, som utvecklas och uppförs av Logistic Contractor. Dollarstore hyr lokalen på ett långt så kallat triple net-avtal, framgår det av ett pressmeddelande. Där berättar man också att Aberdeen Standard Investments förvärvar fastigheten.

Vi är otroligt stolta över anläggningen som vi nu bygger för Dollarstore och det känns tryggt att kunna lämna över det fortsatta ägandet till Aberdeen, som kommer att förvalta den på bästa sätt. Intresset för att förvärva den här fastigheten har varit stort från flera olika investerare, vilket är glädjande i rådande tider. Det bådar också gott för de utvecklingsprojekt vi har på gång framöver, säger Fredrik Jagersjö, affärsutvecklingschef på Logistic Contractor.

Annons

Lagret kommer att ligga i Örebro och ska stå färdigt och vara redo att ta i drift under våren 2021. Det innebär också att kedjan kommer att stänga sina lager i Skanderåsen och Brunflo.

Fastigheten är uthyrd på ett långt avtal till Dollarstore, en hyresgäst som motsvarar våra höga krav på stabilitet och kvalitet. Tillsammans med den höga standarden och den generella utformningen på byggnaden ger det en mycket stabil avkastning till våra investerare över tid, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Standard Investments.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!