Klart: Här är e-handelsföretaget som flest svenskar vill jobba på

Unik undersökning.

8 procent vill helst arbeta på Ikea, medan Boozt, CDON och Google fick 5 procent av rösterna vardera. Men allra flest - 10 procent - angav Amazon som det företag de helst vill arbeta på.

Det står klart sedan rekryteringsföretaget E-commerce Recruit frågat personer som söker jobb i e-handeln vilka bolag de helst ville ha ett jobb hos. Undersökningen lades ut i företagets kandidatbas samt på sociala medier och totalt kom över 200 svar in. Undersökningen hade inga färdiga alternativ utan de svarande kunde fritt uppge vilka företag de ville.

Annons

Men även om Amazon alltså stod som vinnare när omröstningen var över, var det knappast tal om någon jordskredsseger. Totalt omnämndes nästan 150 olika företag och endast fem av dem fick fler än fem omnämnanden.

Generellt när man läser undersökningar om de mest populära arbetsplatserna så brukar svaren vara enhetliga och definitiva. Denna undersökning visar snarare att variationen är stor och att drömarbetsplatsen varierar stort, konstaterar E-commerce Recruit.

Amazon och Google ovanligt populära

De flesta av deltagarna i undersökningen arbetar redan i dag med e-handel eller digital marknadsföring. I undersökningen fick de också ange vad de helst ville arbeta med och det vanligaste svaret blev då just digital marknadsföring. Många var också intresserade av att arbeta som E-commerce Manager, grafisk designer, Content manager och webbanalytiker.

Det görs ofta olika typer av undersökningar om var folk vill arbeta men vi tyckte det saknades uppgifter specifikt för e-handelsbranschen. När vi träffar kandidater ställer vi ibland frågan vid intervjutillfället men i denna undersökning var internationella bolag såsom Amazon och Google betydligt mer omnämnda än vad de brukar vara. I de dagliga samtalen nämns ofta lokala e-handelsföretag som arbetsplatser man vill jobba på. Kanske är skillnaden att man under en intervju är mer realistisk medan undersökningen visar mer på drömföretag om man inte var låst till en specifik ort eller plats, säger Sanny Malmberg, rekryterare på E-commerce Recruit.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!