Black Friday: Här är e-handlaren som skänker bort 10 procent

"Ger mening för oss".

E-handeln Stepnote, som säljer noter på nätet i flera skandinaviska länder. planerar en givmild Black Friday. Företaget kommer att skänka tio procent av sin omsättning från Black Friday-försäljningen till välgörande ändamål, närmare bestämt till den danska föreningen Broen, som arbetar för att ge barn och unga en aktiv fritid.

Stepnote har sin bas i Danmark, men har även en svensk nätbutik och en som är på engelska. Black Friday-upplägget gäller samtliga marknader, det vill säga även de köp som görs utanför Danmark.

Annons

Black Friday har blivit dagen då danskarna rea-shoppar för miljarder och där butikerna får till årets slutresultat. Nu lägger vi en extra vinst på denna "win-win"-situation; en vinst som innebär att Broen Danmarks musikpool kan dela ut medel, så att socialt utsatta barn har möjlighet att starta musikutbildning. Så när herr och fru Nielsen har köpt en ukulele och en sångbok så har de samtidigt stöttat ett bra socialt syfte. Det ger mening för oss på Stepnote, säger företagets ägare David Nejrup i ett pressmeddelande.

Stepnote har samarbetat med Broen även i tidigare sammanhang. I februari 2018 etablerade de två aktörerna en fond, som ska stötta familjer som inte har råd att ha sina barn i musikskola. Enligt Stepnote har fonden hittills gett 59 barn möjlighet att få musikundervisning.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!