Här är e-handlarens nya lager: ”En milstolpe”

"Nyckeln till framtida framgång".

Mathem vill öka sin tillväxt de kommande åren – och nå svarta siffror en gång för alla. Ett viktigt led i den målsättningen är bolagets nya automatiserade logistikanläggning i Larsboda i södra Storstockholm.

Satsningen i Larsboda aviserades i februari 2020, och i veckan rullade den första Mathem-bilen ut från den nya anläggningen.

Annons

Under de närmaste sju månaderna är målet att vara uppe i full kapacitet. Därmed avvecklas också det befintliga lagret i Bromma, enligt ett pressutskick.

Larsboda är nyckeln till Mathems framtida framgång, både när det gäller resan mot en lönsam verksamhet, ett ännu vassare och utökat kunderbjudande och en ännu bättre arbetsplats för Mathems medarbetare. Vi har ju jobbat mot detta i tre år nu, så att ha skickat iväg första Mathem-bilen från Larsboda är en viktig milstolpe för Mathem, kommenterar vd:n Johan Lagercrantz.

Det nya lagret är 36 000 kvadratmeter stort fördelat på två våningar, och det ska jobba närmare 1 000 personer i Larsboda. Lagret försörjs av solceller på taket på en yta av 12 000 kvadratmeter. Målet är också att hälften av lastbilarna ska gå på el till år 2025.

Annons