Här är Foodora-utmanarens nya recept till framgång: ”Löser vardagsproblem”

Kavall satsar på receptkassar.

Svenska Kavall gjorde förra sommaren entré i Sverige. De rullade då ut sina cykelbaserade matleveranser, från darkstores i centrala Stockholm. Sedan dess har tjänsten expanderat till flera svenska städer – och nästa marknad blir Norge.

Nu släpper Kavall även en middagslösning – och krokar samtidigt arm med svenska startupen Northfork. Med Northforks tjänst kan man, med ett knapptryck, få hem alla varor till ett recept. Kavall satsar alltså på ett matkasse-koncept, enligt ett pressutskick. Recepten ska tas fram av kocken Matilda Alexandersson och matlagaren Christopher Åström, som har två miljoner följare på Instagram och Tiktok.

Annons

Efter att ha pratat med användare i flera år har vi verkligen förstått hur viktigt flexibilitet är för dagens urbana konsumenter. Vi vet också statistiskt sett att folk väljer vad de ska äta till middag samma dag. Detta är något som vanliga matkassetjänster inte kan tillgodose idag, kommenterar Robin Rendahl, COO på och medgrundare av Kavall.

Tog in 155 miljoner

Kavall grundades för drygt ett år sedan och stängde nyligen en finansieringsrunda på 155 miljoner kronor. Rundan leddes av Bonnier Ventures och Nicoya – tillsammans med tidigare investerarna VNV Global och Inbox Capital. Och nu används pengarna bland annat alltså till en receptsatsning.

Med Northforks integration i Kavall-appen kan vi både hjälpa människor att hitta middagsinspiration – och ge dem allt de behöver för att laga maten inom 10 minuter. Vi löser ett vardagsproblem på ett helt nytt sätt och det är fantastiskt att se hur väl tjänsten redan tagits emot av våra kunder.

Annons