Här är ICA:s nya eljuvel: ”Växande andel elektrifiering”

Samarbetar med välkänd lastbilstillverkare.

El är tidens melodi, även om strömmen är rekorddyr. ICA drar nu igång en satsning på en eldriven Volvo-lastbil, för transporter i Skåne.

I höst ska lastbilen leverera till ICA-butiker i västra och södra Skåne, och varorna hämtas från ett lager i Helsingborg. Samarbetspartner är förstås Volvo Lastvagnar. Lastbilen är 25 meter lång, med en räckvidd på mellan 20 till 25 mil per laddning. Den ska främst laddas upp på en ny laddstation vid Volvo Truck Center i Helsingborg.

Annons

Vi har verkligen sett fram emot att få ta del av dessa nya och större eldrivna lastbilar från Volvo Lastvagnar som gör att vi kan utöka vår användning till nya områden och uppdrag. Denna lastbil är början på vad vi ser kommer att bli en växande andel elektrifiering av våra transporter under de kommande åren, kommenterar Emma Lindström, som är logistikdirektör på ICA Sverige.

Lastbilen ingår i det så kallade REEL-projektet. Det är ett nationellt initiativ där ledande svenska aktörer har gått samman för att skynda på omställningen till elektrifierade tunga transporter.

Annons