Här är Indiskas nya VD – ”bevisad förmåga”

"Kommer att vara en stor tillgång".

Indiska gick i konkurs och återuppstod nyligen igen med nya ägare. En interims-vd tog vid. Men nu står det klart vem som blir permanent vd efter Karin Lindahl, som fram till konkursen även ägde Indiska.

Hon heter Yvonne Magnusson-Norling och startar sin nya tjänst den 9 januari.

Annons

Det känns spännande att få bli en del av Indiska med sin långa historia och starka varumärke. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna skapa tillväxt, stärka Indiskas marknadsposition och säkerställa lönsamhet, kommenterar Yvonne Magnusson-Norling, i ett pressmeddelande.

Yvonne har en bakgrund från flera ledande roller inom detaljhandeln. Hon har tidigare varit vd för Departments & Stores Europe AB, Cervera samt varit dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamheter. Hennes senaste uppdrag kretsade kring omstrukturering av Marenor AB och Fiskeriet i Sverige AB.

"Jag är glad"

Indiskas nya ägare är sedan i november Färna Invest AB. I samband med förvärvet utsågs Eva Kaijser till tillförordnad vd.

Jag är glad att Yvonne blir ny vd för Indiska och tar ansvaret för nystarten. Yvonne har en gedigen erfarenhet inom detaljhandeln och en bevisad förmåga att skapa lönsamhet i de bolag hon verkat i. Hennes ledarskapsförmåga tillsammans med Indiskas duktiga medarbetare kommer att vara en stor tillgång för bolagets fortsatta utveckling, säger Gerald Engström, ägare av Färna Invest.

Annons