Här är julklapparna vi inte ville ha – ”det är märkligt”

Nu försöker de hitta nya ägare.

Det är inte alla julklappar som träffar rätt. Och de som inte hamnar bortglömda i någon låda eller ett skåp någonstans har en tendens att leta sig ut på andrahandsmarknaden. Nu avslöjar Tradera vilka klappar som såldes vidare på deras sajt efter jul.

Och kanske har vi blivit sämre på klappar i år, eller köpt fler? Klart är i alla fall att 24 procent fler oönskade julklappar lades ut till försäljning på Tradera jämfört med samma period förra året.

Annons

Det är märkligt att vi fortsätter att köpa på oss alla dessa nyproducerade julklappar när vi uppenbarligen redan har mer än vi behöver. Samtidigt är det glädjande att allt fler väljer att sälja vidare sina oönskade julklappar. Jag tror att många börjar inse nykonsumtionens klimatpåverkan. Ökningen vi ser är ett bra steg mot en helt nödvändig omställning till cirkulär konsumtion, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Och det är allehanda varor som säljs vidare efter jul. Inte minst kläder och skor verkar vara extra populärt. Men man försöker även hitta nya ägare till leksaker, väskor och smycken i hög utsträckning.

Dagarna efter julafton är det lätt att lockas av mellandagsrean för att fynda nya kläder och teknikprodukter. Men andrahandsmarknaden är ett utmärkt tillfälle att både vara snäll mot både planet och plånbok och bidra till hållbar konsumtion. Dessutom är mycket av det som säljs vidare efter jul fortfarande i nyskick, säger Sofia Hagelin.

Topplista: Dessa klappar såldes vidare på Tradera den 24-25 december
(Baserat på försäljningsvolym 24-25 dec 2020 på Tradera)
Kläder & Skor
Väskor
Leksaker
Smycken
Tv- och dataspel
Hushållsartiklar
Inredningsdetaljer
Läsplattor och bärbara datorer

Klädesplagg som såldes vidare som oönskade julklappar på Tradera
Klänningar
Ytterkläder
Tröjor
Byxor & Jeans
Skjortor & Blusar

Inredningsvaror som såldes vidare som oönskade julklappar på Tradera
Porslin
Glas
Ljusstakar
Lampor
Textilier

Annons