Här är MatHems nya superlager – ”otroligt förväntansfulla”

Kan sysselsätta runt 1000 anställda.

MatHem fortsätter att investera för en framtid där svenskarna konsumerar enorma mängder mat på nätet. För det krävs det ett rejält lager och det har man nu hittat. Eller rättare sagt, man har tillsammans med Logistic Contractor tecknat ett hyreskontrakt om att bygga ett nytt och miljöanpassat logistikcenter i Larsboda, Stockholm.

Det går bra för MatHem och vi är nu otroligt förväntansfulla inför att ta det här steget tillsammans med Logistic Contractor, då det kommer att innebära både en förbättrad service gentemot vår alltjämt ökande kundskara, men även ett minskat klimatavtryck, vilket går helt i linje med vårt arbete med hållbarhet. Det nya lagret i Larsboda kommer även att bli en fantastisk, ny arbetsplats för våra medarbetare som arbetar med produktion och logistik, säger Johan Lagercrantz, vd på MatHem.

Annons

"Vet vad som krävs"

Det nya, miljöcertifierade lagret ska bli 32 000 kvadratmeter stort och vara fördelat på två våningar. Den kommer även att drivas av Stockholms största installation av solceller och kommer göra MatHem nästan helt självförsörjande på förnybar el.

Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete med MatHem, där vi kan bidra med vår kunskap om hållbara, automatiserade logistikanläggningar. Under de senaste åren har vi byggt åt flera av de stora e-handelsföretagen och vet vad som krävs av anläggningen för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Och om inte Stockholmspolitikerna har några invändningar och lagret blir av, så kommer det att kunna sysselsätta runt 1000 personer i och i anslutning till anläggningen. Målsättningen är att det ska tas i drift år 2022.

Annons