De bygger megalager – mitt bland jättarna: ”Strategiskt”

"Strategiskt och väletablerat logistikområde".

En, ny stor logistikbyggnad kommer snart att se dagens ljus. Men var då? I Södra Stigamo. Och var sjutton ligger då det?

Jo, utanför Jönköping såklart och som är en av Sveriges viktigaste strategiska knytpunkter för godstransporter i landet. I alla fall om man frågar fastighetsutvecklaren.

Annons

Södra Stigamo är ett strategiskt och väletablerat logistikområde, med mycket goda förbindelser. Läget möjliggör för leveranser inom 24 timmar till samtliga större nordiska städer. I takt med att hyresgästernas förtroende stärks ser vi en växande attraktionskraft till detta område, med alla de möjligheter det har att erbjuda försörjningskedjan, kommenterar Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion.

Anläggningen blir 20 500 kvadratmeter stor och ligger 25 minuter från Jönköping flygplats – samt två större godsterminaler på ungefär motsvarande avstånd. Byggnaden ska även vara konstruerad på så sätt att den kan delas upp i två separata enheter på 10 811 – respektive 9 695 kvadratmeter.

I lager- och handelsområdet Södra Stigamo huserar redan lokala hyresgäster som bland andra DHL, Schenker, Elgiganten, IKEA, Husqvarna, UPS, Unilever, PostNord, DSV, Bring – och ArlaFood.

Vilka som flyttar in i den nya anläggningen återstår att se. Bygget ska vara påbörjat, men när det ska stå klart framgår inte av pressutskicket.

Annons